nrc.next straks ook op zaterdag

nrc.next verschijnt vanaf komend najaar ook op zaterdag. Net als bij de oprichting van nrc.next in 2006 is dit initiatief gericht op nieuwe lezers die in het weekend een ander soort kwaliteitskrant willen: compact, scherp geprijsd. nrc.next wil ook in het weekend de krant zijn die helpt de wereld te begrijpen op een manier die inspireert en tijd bespaart.

nrc.next op zaterdag zal eruitzien als de huidige krant, aangevuld met één bijlage. Net als door de week deelt nrc.next op zaterdag artikelen met de klassieke NRC, aangevuld met kenmerkende next-elementen zoals de rubriek next.checkt en de columns van Renske de Greef en Marcel van Roosmalen. Bekende NRC-auteurs als Bas Heijne en Marike Stellinga verschijnen ook in nrc.next op zaterdag.

„We gaan het succes van nrc.next door de week uitbreiden naar het weekend”, schrijft NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch vandaag op zijn blog. „Ik verwacht vooral dat de combinatie papier in het weekend en digitaal door de week nieuwe lezers zal trekken.”

De nieuwe krant zal gemaakt worden door de huidige redactie, die daarvoor zal worden uitgebreid.

Voor de huidige abonnees van nrc.next en van de combinatie nrc.next plus NRC Weekend verandert er niets, tenzij ze dat zelf willen en ook zelf aangeven. Zij worden daarover dit najaar geïnformeerd. „We kondigen dit nu alvast aan, omdat we journalisten willen gaan werven”, zegt Vandermeersch. Vandaag staat daarvoor de eerste advertentie in de krant. NRC