Ik zoek een fulltime baan voor de zomer

„Tijdens de aardrijkskundelessen op mijn middelbare school in Brazilië hielp ik vaak klasgenoten de stof te begrijpen. Soms riep de leraar me zelfs naar voren om iets klassikaal uit te leggen. Ik hou ervan anderen wat bij te brengen; hier in Nederland help ik Brazilianen die het moeilijk hebben met de Nederlandse taal.

„Zelf emigreerde ik twee jaar geleden mijn vader achterna die hier al een tijdje woont. In Brazilië had ik al Nederlands geoefend, dus de basis kende ik, maar echt vloeiend sprak ik nog niet. Vandaar dat ik overstapte van een niveau vergelijkbaar met de havo naar het vmbo in Nederland. Die opleiding heb ik nu afgerond: vorige week mocht ik mijn diploma ophalen!

„Uiteindelijk wil ik sociale geografie studeren aan de universiteit zodat ik mijn talent voor aardrijkskunde kan combineren met mijn interesse voor politieke en maatschappelijke vraagstukken.

„Ik realiseer me dat ik nog een lange weg heb te gaan via het mbo en het hbo. Intussen zoek ik een fulltime baan voor in de zomer en vanaf september parttime in de avonden, nachten en weekenden.

„Eerder werkte ik als afwasser, vakkenvuller en medewerker in een fastfoodrestaurant. Nu wil ik het liefst een functie waarin ik me verder kan ontwikkelen en de arbeidsvoorwaarden iets beter zijn. Ik zou bijvoorbeeld graag als barman werken in een hotel van een internationale keten.

„Ik vind het leuk om contact te hebben met mensen, ik ben een leergierige, harde werker en kan anderen motiveren.”

Ben jij ook op zoek naar een baan en wil je jezelf graag pitchen? Of heb jij misschien de ideale baan voor Marcus dos Santos? Mail naar werk@nrc.nl

    • Adinda Akkermans