Horizon: What Makes us Human?

Horizon: What Makes Us Human?...Programme Name: Horizon - TX: 03/07/2013 - Episode: What Makes Us Human? (No. n/a) - Embargoed for publication until: n/a - Picture Shows: Holding a human brain. The size and complex connectivity of the human brain is central to what makes us human. Alice is performing a dissection of the brain. Professor Alice Roberts - (C) BBC - Photographer: Tony Macdonald BBC/Tony Macdonald

informatief

BBC 2, 22.00

Professor Alice Roberts is zwanger. Voordat haar kind geboren wordt, wil ze weten wat de mens tot mens maakt. Wat scheidt ons van onze naaste levende verwanten, de chimpansees? We delen 99 procent van ons DNA met deze apen, maar al vanaf onze geboorte is ons leven totaal anders dan dat van onze naaste familie. Zijn wij gewoon een beestensoort of is er iets heel speciaals aan ons? Roberts onderzoekt wat ons lichaam, onze genen en ons brein uniek maakt.