Hij greep in bij een vechtpartij

Antonio Lopez Chaj, a 43-year-old house painter, appears with his attorneys at a news conference in Los Angeles Monday, July 1, 2013. Lopez Chaj is so badly brain damaged for a beating in a bar that left him with half his skull permanently bashed in that he cannot speak. His lawyers announced he has been awarded a $58 million by a jury in Torrance Superior Court. (AP Photo/Nick Ut) AP

Antonio Lopez Chaj, een 43-jarige huisschilder uit Los Angeles, is na een gerechtelijke uitspraak 45 miljoen euro rijker. Klinkt leuk, maar daarvoor moest hij zich wel eerst gruwelijk laten toetakelen.

Bij een vechtpartij in een bar in 2010, toen hij tussen twee familieleden en kroegpersoneel wilde komen, werd hij door een ongediplomeerde beveiliger te grazen genomen. Volgens Chajs advocaten werd hij eerst met een wapenstok geslagen. Eenmaal op de grond kreeg hij acht trappen op zijn hoofd en werd het slachtoffer vier keer met zijn schedel op de grond gebeukt. Lopez Chaj raakte naast een deel van zijn schedel ook zijn spraakvermogen kwijt.

Als compensatie moet de werkgever van de beveiliger nu 45 miljoen euro (58 miljoen dollar) uitkeren aan het slachtoffer. Het is volgens de rechtbank de grootste individuele schadevergoeding ooit uitgekeerd in Californië.