film

(FILES) An unlocated file photo taken in 1973 shows US actor and director Orson Welles. The famous director was firmly enthroned as the king of US movie making 20 June 2007 when critics voted his 1941 mystery "Citizen Kane" the best film ever, the American Film Institute said. The institute's 10-yearly list of the 100 greatest movies of all time is determined by a jury of 1,500 film artists, critics and historians. "Kane" had topped the original league in 1997 too. AFP PHOTO AFP

Filmlegende Orson Welles (1915-1985) hekelt in teruggevonden tapes half Hollywood. Charlie Chaplin noemt hij arrogant, Laurence Olivier dom, Alfred Hitchcock overschat en Spencer Tracy rancuneus. John Wayne waardeert hij om zijn goede manieren.

Welles nam lunchgesprekken met vriend Henry Jaglom op voor een autobiografie. Te horen is hoe hij Richard Burton afpoeiert als die Elizabeth Taylor wil voorstellen. Welles meent dat de acteur zijn talent verkwanselt. „He’s become a joke with a celebrity wife.”

Acteur Alec Baldwin (55) heeft vrijdag zijn Twitteraccount gewist nadat hij een journalist van Daily Mail per tweet had bedreigd en „fucking little bitch” had genoemd. Baldwin sloot al tweemaal eerder de account, in 2011 nog nadat hij heibel had geschopt in een vliegtuig.

Daily Mail had gemeld dat Baldwins echtgenote Hilaria vrolijke tweets verzond vanaf de rouwdienst voor James Gandolfini. Baldwin is wat opvliegend: zo maakte hij in 2007 zijn 11-jarige dochter uit voor „rude, thoughtless little pig” tijdens zijn scheiding van Kim Basinger.