film

Filmlegende Orson Welles (1915-1985) hekelt in teruggevonden tapes half Hollywood. Charlie Chaplin noemt hij arrogant, Laurence Olivier dom, Alfred Hitchcock overschat en Spencer Tracy rancuneus. John Wayne waardeert hij om zijn goede manieren.

Welles nam lunchgesprekken met vriend Henry Jaglom op voor een autobiografie. Te horen is hoe hij Richard Burton afpoeiert als die Elizabeth Taylor wil voorstellen. Welles meent dat de acteur zijn talent verkwanselt. „He’s become a joke with a celebrity wife.”

Acteur Alec Baldwin (55) heeft vrijdag zijn Twitteraccount gewist nadat hij een journalist van Daily Mail per tweet had bedreigd en „fucking little bitch” had genoemd. Baldwin sloot al tweemaal eerder de account, in 2011 nog nadat hij heibel had geschopt in een vliegtuig.

Daily Mail had gemeld dat Baldwins echtgenote Hilaria vrolijke tweets verzond vanaf de rouwdienst voor James Gandolfini. Baldwin is wat opvliegend: zo maakte hij in 2007 zijn 11-jarige dochter uit voor „rude, thoughtless little pig” tijdens zijn scheiding van Kim Basinger.