De kippen vallen erbij neer

GAAN // FESTIVAL HAVE A NICE DAY ZATERDAG 6 JULI Eibergen, €26, haveanicedayfestival.nl Met Tama Sumo, Cari Lekebusch

Als Tama Sumo afreist voor een festival weet je dat het kwalitatief wel goed zit met de muziek. Kerstin Egert begon als huis-dj in The Drama, Kreuzberg en is nu boegbeeld van het filter voor kwaliteitshouse in Berlijn, de Panoramabar. Have A Nice Day, ‘cultfestival in de Achterhoek’, zorgt goed voor houseliefhebbers met sets van San Soda – de rijzende ster uit België – en Red D die samen voorjaarshit ‘It’s you’ hadden als FCL, Levon Vincent en Motor City Drum Ensemble. En er trekken meer grote namen naar Eibergen: Cari Lekebusch en Function maken en draaien al kwaliteitstechno sinds de jaren 90. In negen jaar is HAND-festival uitgegroeid tot vaste waarde in het oosten. Al zijn de acht kippen van buurman dominee Struijk overleden bij de editie van vorig jaar door „die dreunende bassen”, zo vertelt hij in een korte documentaire op de site. „In huis rammelen de ramen uit de sponningen. Ik word intern versplinterd door deze muziek.”Zijn dochters gaan ieder jaar.