De beste to-do-app

De app //

WunderlistiPhone en Android, gratis *****

Hij is al vaker zijdelings langsgekomen, maar nog nooit daadwerkelijk besproken op deze plek: Wunderlist. Deze stijlvolle, eenvoudige to-do-app heeft volgens de Berlijnse makers meer dan 4 miljoen gebruikers. Waarom is het de beste in z’n soort?

Ten eerste: het kost niets. (Wunderlist Pro kost 4,49 euro per maand en laat je onder meer met collega’s aan taken werken.)

Ten tweede: hij is overal beschikbaar. Op de iPhone, iPad, Android, als website, als desktopapplicatie en als browserextensie. Ze synchroniseren onderling, zodat je altijd overal de laatste versie van je to-do-lijstje hebt.

Ten derde: het werkt. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is het niet. Concurrenten hebben bijvoorbeeld nogal eens moeite met dat synchroniseren. Dan vink je op je tablet een taak af en komt je telefoon een uur later met een herinnering. Of je wordt lastiggevallen met functies die je niet nodig hebt. Wunderlist is simpel en daardoor effectief: to-do’s toevoegen, lijstjes van maken, afvinken. Je kunt taken ‘belangrijk’ maken, ze laten terugkeren (als je elke week of maand iets moet doen), er notities aan toevoegen en ze eventueel onderverdelen in subtaken, maar als je aan die functies geen behoefte hebt, zitten ze ook niet in de weg.

    • Peter Zantingh