In beeld

Zwemmen tussen het groen in Chinese havenstad

Zwemmen tussen de algen aan de kust van de Chinese havenstad Qingdao. In 2008, toen de olympische zeil- en surfraces in Qingdao plaatsvonden, kampte de stad ook al met een algenplaag. Vlak voor het sportevenement hebben tienduizend medewerkers en vrijwilligers de algen verwijderd en het water schoongemaakt. China wil 850 miljard dollar besteden om de smerige watervoorziening de komende tien jaar te verbeteren. Zelfs zulke hoge bedragen kunnen weinig doen om de schade als gevolg van tientallen jaren van vervuiling te herstellen. Ruim veertig procent van de Chinese wateren bevat levensgevaarlijke chemicaliën.
Reuters / China Daily
Reuters
Reuters / China Daily
Een vissersman op het Chaohu Meer in Hefei, provincie Anhui.
Reuters
Reuters / China Daily
Reuters / China Daily
Reuters / China Daily
Reuters / China Daily
Reuters / China Daily