Zingende paradijsvogels

Gaan //

IndieFestivalBirds of paradiseMuziekgebouw Eindhoven3 t/m 7 juli muziekgebouweindhoven.nl

Voor dit nieuwe festival kun je je tent en regenponcho thuislaten. Birds of Paradise wordt namelijk niet in de open lucht gehouden, maar gewoon in het Muziekgebouw in Eindhoven. Vijf dagen lang treden er vanaf morgen artiesten op uit de steeds breder wordende indiestroming. Muziekgebouw Eindhoven werkt voor het evenement samen met het Days Off Festival van Cité de la Musique in Parijs, waar in het verleden namen als Yann Tiersen, Antony & The Johnsons en Damien Rice op het programma stonden. En niet alleen gevestigde namen als Rufus Wainwright (7 juli) vinden hun weg naar Eindhoven: Birds of Paradise biedt ook een podium aan onbekende paradijsvogels. Bijvoorbeeld met het Britse ensemble Penguin Café dat morgen optreedt, en dat bewijst dat klassieke muziek ook indie kan zijn.