wielrennen kort

Derde etappe

Gerrans klopt Sagan in massasprint

De Australiër Simon Gerrans heeft de derde etappe in de Tour de France gewonnen. De 145 kilometer lange rit van Ajaccio naar Calvi eindigde in een massasprint, en daarin versloeg de 33-jarige renner van Orica-Greenedge met een banddikte verschil Peter Sagan, zo bleek uit de fotofinish. De Slowaak rijdt vandaag wel in de groene trui. De Belg Jan Bakelants van Radioshack behoudt de gele trui.

Niki Terpstra kwam gisteren in de derde rit ten val, uitgerekend bij de bevoorrading. De Nederlander is een uitgesproken tegenstander van de manier van bevoorraden met zakjes. Het is vooroorlogs en gevaarlijk, vindt hij. De renner van Omega Pharma-Quickstep neemt zelf ook nooit zo’n zakje aan, hij neemt altijd genoeg eten mee bij vertrek. Terpstra hield gelukkig alleen schaafwonden en blauwe ribben over aan de val en start vandaag gewoon in de ploegentijdrit. „Het gaat sowieso 25 kilometer lang pijn doen, nu niet alleen in de benen maar ook in de borstkas. Maar ik ga er maar doorheen rammen”, zei hij tegen de NOS. NRC