Video: de doe-het-zelf-Legoprothese

Lego, wat is er nog niet mee (na)gebouwd? Een enorm X-wing Starfighter-gevechtsvliegtuig uit Star Wars, de sprong van Felix Baumgartner en een ware Lego Spaceshuttle kwamen eerder voorbij, nu iets heel praktisch: een kunstbeen van Lego.

Lego, wat is er nog niet mee (na)gebouwd? Een enorm X-wing Starfighter-gevechtsvliegtuig uit Star Wars, de sprong van Felix Baumgartner, een ware Lego Spaceshuttle, een scala aan variaties lieten we hier eerder de revue passeren.

Nu iets heel praktisch: een legokunstbeen. Niet bepaald iets wat je in een handomdraai in elkaar zet, en zo te zien ook niet de stevigste prothese die je je kunt bedenken, maar wel een kleurrijk alternatief voor de kunstbenen zoals we die kennen. Er zijn twee grote bakken vol Lego voor nodig geweest, veel geduld en regelmatig stevig aandrukken, maar dan staat ze erop, de ijverige en creatieve maakster van haar eigen legoprothese.

De dame in kwestie is Christina Stephens, een ergotherapeut en klinisch onderzoeker die haar been kwijtraakte door een ongeluk, zo legt ze uit tegenover Gizmodo. Het idee is afkomstig van iemand uit haar onderzoekslab. Don’t try this at home, is haar boodschap:

“Please don’t do this yourself, I don’t want you to fall and get hurt!”

Stephens houdt zich veel bezig met protheses in het bijzonder en met gezondheidszorg in het algemeen en deelt haar bevindingen op haar YouTube-kanaal.

    • Annemarie Coevert