Verplichte apk-keuring voor motoren en caravans

Er komt een verplichte apk-keuring voor motoren en caravans, besloot het Europees Parlement vandaag.
Er komt een verplichte apk-keuring voor motoren en caravans, besloot het Europees Parlement vandaag. Foto ANP / Lex van Lieshout

Er komt een verplichte apk-keuring voor motoren en caravans. Daar heeft het Europees Parlement vanmiddag over gestemd, meldt RTL Nieuws. De verplichte keuring moet de verkeersveiligheid in Europa vergroten.

Ook aanhangwagens en tractors moeten in de toekomst verplicht gekeurd worden voordat ze de weg op mogen in Europa.

Tientallen motorrijders waren naar Straatsburg, waar het Europees Parlement zetelt, gekomen om tegen de plannen te protesteren, maar zij konden de nipte meerderheid die de stemming erdoor kreeg niet voorkomen.

De leden van het Europees Parlement stemmen vandaag over een breed pakket aan maatregelen om de verkeersveiligheid te vergroten. Zo staan onder meer minimumvoorschriften voor de controle van het onderhoud van voertuigen, een systeem voor controles langs de weg voor bedrijfsvoertuigen en regels wat betreft de registratie van voertuigen op het programma.