Veel nattigheid

Eindelijk krijgen we te maken met een fase met stabiel zomerweer. Een hogedrukgebied brengt vanaf komend weekeinde zon. Voor het zover is, trekt er vannacht nog een vrij actief regengebied over. Lokaal kan 10 millimeter regen vallen.

Ook woensdagochtend regent het nog af en toe en is het overal bewolkt. In de middag trekt de regen oostwaarts weg. Vooral tegen en in de avond komt de zon nog even tevoorschijn. Het is fris, met maxima van een graad of 17.

Donderdag belooft een redelijke dag te worden. De zon gaat weliswaar van tijd tot tijd schuil achter bewolking, maar het blijft droog. De aangevoerde lucht is tamelijk zacht. In het binnenland wordt het 20 en plaatselijk zelfs 22 graden. Er staat een zwakke tot matige zuidwestelijke wind.

Vrijdag passeert voorlopig de laatste storing. Een sterk verzwakt front trekt van west naar oost over en brengt alleen nog wat wolkenvelden. Regen wordt niet meer verwacht. Bovendien is het qua temperatuur aangenaam: het wordt 20 tot 22 graden.

In het weekeinde trekt een zich opbouwend hogedrukgebied naar de Noordzee. De wind draait bij naar de noordoosthoek en begint drogere lucht aan te voeren. Zowel zaterdag als zondag is het mooi zomerweer, met veel zon. De temperatuur ligt meest tussen de 20 en de 24 graden, maar er zullen plekken zijn waar de zomerse waarde van 25 wordt gehaald.