‘Rinske Dondersteen, natuurlijk’

Wat voor favoriete tv-fragmenten gaat cabaretier en crooner Hans Teeuwen (Budel,1967) laten zien? „Dat vertel ik natuurlijk niet. Ik ga daar niet alvast een beetje Zomergasten lopen vieren met jou. Al mijn esprit behoort deze maanden de VPRO toe.

„Ik toon die avond louter prachtige fragmenten om de mens te verheffen. Peperdure porno die in Europa bijna niet krijgen is. In mijn jeugd keek ik vooral Duitse tv. En Rinske Dondersteen natuurlijk. ‘Rinkse Dondersteen: Meisje zonder normbesef’. Dat ging destijds best ver voor een kinderserie. Rinske, een heel dik meisje, komt in een pleeggezin terecht en beleeft daar allerlei pikante avonturen. Een paar uur na de laatste opnames heeft de actrice zich verhangen; daar keek eigenlijk niemand van op.”

In Zomergasten wordt de gast geacht zich in een interview van drie uur min of meer bloot te geven. Hoe gaat Teeuwen dat doen? Teeuwen: „Ik ben niet bang voor Wilfried de Jong. Misschien moet ik beginnen met tien minuten huilen, dan hebben we dat gehad. Ik hoop alleen dat hij me niet gaat masseren. Dat kan ik niet hebben, dat hij ineens aan mijn kuiten hangt. Ik hoop verder dat mijn vrouw niet vroegtijdig bevalt – ik word vader – want dan laat ik haar toch voorgaan. Het zou wel spectaculair zijn, als ik tijdens de uitzending zou zeggen: ‘Ja sorry Wilfried, maar het water is gebroken’”.