Nee, geen ziekenhuisseries

Gaat Wouter Bos, vanaf augustus bestuursvoorzitter van het VUmc, ziekenhuisseries laten zien, waarin artsen elkaar de tent uit vechten? „Nee, maar wel een ander fragment waaruit dat subtiel blijkt.” Of toont Bos de omstreden opnames met verborgen camera voor docusoap 24 uur: tussen leven en dood, waarvoor het VUmc is beboet? „Die behoren tot de fragmenten die de uitzending niet gehaald hebben. De opnames zijn allemaal vernietigd. En terecht.”

Bos (Vlaardingen, 1963) zegt dat veel fragmenten van zijn verlanglijst alsnog afvielen na het terugkijken: „Ze bleken dan toch minder extreem, geestig of schokkend te zijn dan ze ooit waren. Ik had bijvoorbeeld een fragment van Koefnoen waarin Ivo Niehe in een grot Osama bin Laden interviewt, in zeven talen. Toen moest ik er hard om lachen, nu vond ik het een beetje flauw. Dus die viel af.”

Verder wil Bos, voormalig PvdA-leider en minister van Financiën in bange tijden, beelden laten zien die tonen wat televisie met mensen doet: „Ik heb in de politiek twaalf jaar de macht van de media mogen voelen, dus dat vind ik wel interessant om te zien.”

De Wouter Tapes, de documentaire waarvoor Bos zich tijdens de campagne van 2006 in de kaarten liet kijken, zit er niet in: „Misschien bij anderen, maar niet bij mij.” Heeft hij dan spijt van De Wouter Tapes? „Nee, geen spijt.”