Lisicki zet opmars Wimbledon voort en bereikt halve finale

Lisicki juicht, vlak na de overwinning op Kaia Kanepi. Foto Reuters / Stefan Wermuth

Sabine Lisicki heeft haar zege op Serena Williams op Wimbledon een goed gevolg gegeven. De Duitse bereikte vandaag ten koste van Kaia Kanepi uit Estland de halve finale van het Engelse grandslamtoernooi: 6-3, 6-3. Lisicki neemt het in de halve eindstrijd op tegen Agnieszka Radwanska of Na Li.

Lisicki, twee jaar geleden al eens halvefinaliste op het heilige gras, begon haar partij tegen Kanepi met een break. De voorsprong die dat opleverde gaf de nummer 23 van de plaatsingslijst niet meer uit handen.

In het tweede bedrijf was het Kanepi die de eerste servicedoorbraak forceerde. Lisicki sloeg echter gelijk terug en brak bij een 3-2 stand nogmaals. Op 5-3 serveerde ze de partij uit. (Novum)