Deze man droeg veertig jaar lang op elke schoolfoto hetzelfde

Veertig jaar lang presteerde Dale Irby, docent lichamelijke opvoeding aan een middelbare school in Dallas, Texas, het om elk jaar voor de schoolfoto precies dezelfde classic seventies outfit aan te trekken. Zijn excuus: waarom niet?

Foto happyplace.com Gymleraar Dale Irby, die veertig jaar lang voor elke nieuwe schoolfoto dezelfde caramelkleurige trui aantrok.

Veertig jaar lang presteerde Dale Irby, docent lichamelijke opvoeding aan een middelbare school in Dallas, Texas, het om elk jaar voor de schoolfoto precies dezelfde classic seventies-outfit aan te trekken. Zijn excuus: waarom niet?

Irby startte met het dragen van zijn caramelkleurige trui toen zijn carrière als gymleraar begon, maar het was eigenlijk een ongelukje, schrijft Dallas News. Irby had simpelweg niet zoveel kleding, vertelt hij:

“Ik schaamde me kapot toen ik het tweede jaar de schoolfoto’s zag en me realiseerde dat ik exact hetzelfde droeg als het jaar ervoor.”

Maar toen daagde zijn vrouw Cathy hem uit om de outfit nog een derde jaar op de gevoelige plaat vast te laten leggen. En Irby dacht: ik kan het ook gewoon vijf jaar achtereen volhouden. En na vijf jaar dacht hij: waarom zou ik überhaupt iets anders aantrekken op die jaarlijkse schoolfoto?

En zo geschiedde. Bekijk hier een overzichtsvideo van alle foto’s (hier nog een slideshow voor de liefhebber) door de jaren heen:

    • Judith Laanen