Camiel Eurlings wordt het nieuwe IOC-lid namens Nederland

Eurlings wordt voorgedragen tijdens de 125ste IOC Sessie, begin september in Buenos Aires.
Eurlings wordt voorgedragen tijdens de 125ste IOC Sessie, begin september in Buenos Aires. Foto ANP / Evert-Jan Daniels

Camiel Eurlings, de president-directeur van KLM, wordt lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Daarmee is hij de opvolger van koning Willem-Alexander, die per 31 december zijn lidmaatschap beëindigt. De kandidatuur van de 39-jarige voormalige politicus is vandaag goedgekeurd door het uitvoerend comité van het IOC.

Eurlings wordt voorgedragen tijdens de 125ste IOC Sessie, begin september in Buenos Aires. De IOC-leden moeten dan over zijn lidmaatschap beslissen. De ervaring leert dat zoiets een formaliteit is. Eurlings was van september 2011 tot en met december 2012 voorzitter van het Olympisch Plan 2028, dat werd opgeheven nadat het nieuwe kabinet had besloten een Nederlandse kandidatuur voor de Olympische Spelen in 2028 niet te steunen.