Breng de wildernis in kaart

Backpacken //

voor GoogleStreetview TrekkerAanmelden kan op: http://goo.gl/SJjB8

Google heeft een aanzienlijk gedeelte van de wereld gefotografeerd. Wij kunnen nagenoeg allemaal ons huis wel terugvinden met streetview. Dat is gemakkelijk voor Google, want op straat kunnen ze gewoon een auto laten rijden met een flinke camera op het dak. Maar de ambities van het bedrijf reiken verder dan ons wegenplan. Hoe moeten ze de wildernis nou digitaal toegangbaar maken, heeft het bedrijf bedacht? Met hulp van backpackers. Zie hier: de Trekker, een draagbare camera voor op je rug. Ga jij een weg hakken door onherbergzaam terrein? Een berg beklimmen? Je kunt je voor zo’n camera aanmelden bij Google. Je moet er wel wat voor overhebben. De Trekker weegt bijna twintig kilo – bovenop je backpack.