Bezopen rocksterren

Zien //

FilmpjeDrunk in sessionMoonesKijk op Nrch.nl/yam of zoek op YouTube naar ‘Drunk in session’

Het leven van een rockster is traditiegetrouw doordrenkt met de nodige alcohol – ook op het podium. Dat dit voor de muziek niet veel goeds oplevert, bewijst de bands Moones krachtig met een filmpje op YouTube. Ruim een uur hetzelfde nummer spelen, en tussendoor aan de lopen band bier drinken, daar wordt het ritmegevoel niet beter van, verfijnt de melodieën niet en het smeert toch ook niet bepaald de kelen. Handig is verder dat boven in beeld het aantal geconsumeerde biertjes wordt weergegeven. Op die manier kun je geregeld een beetje doorspoelen. Want een uur en een kwartier naar hetzelfde nummer luisteren, dat bovendien door steeds heviger bezopen bandleden om zeep wordt geholpen, is natuurlijk voor niemand leuk. Behalve voor de steeds vrolijker bandleden zelf natuurlijk. Voor de nuchtere kijker is er ook the making of van de video.

    • Niels Posthumus