The Truth About Pills and Pregnancy

Pregnant women paint their bellies before an event to celebrate "Healthy Maternity Week" in Lima May 30, 2013. About 300 pregnant women participated in celebrations organized by a local hospital seeking to create awareness of healthcare for expectant mothers. REUTERS/Enrique Castro-Mendivil (PERU - Tags: HEALTH SOCIETY) REUTERS

informatief

BBC 1, 21.30

Medicijnen worden uiteraard nooit getest op zwangere vrouwen, dus is het moeilijk te voorspellen welke schadelijk zijn voor de ongeboren baby. Bovendien zou de administratie van bijwerkingen te wensen overlaten. Reporter Shelley Jofre bericht over aanwijzingen dat een aantal veelgebruikte antidepressiva hartdefecten veroorzaakt bij baby’s en gaat in op de vraag hoe het in ’t algemeen gesteld is met de kennis over risico’s van medicijngebruik tijdens zwangerschap.