Terugkijken: Andere Tijden Sport over de Tour van 1988

We gaan terug naar de Tour de France van 1988, toen Steven Rooks de ronde bijna op zijn naam schreef. Bijna. Acht etappeoverwinningen gingen naar Nederlanders, waarvan één op de Alpe d’Huez. Steven Rooks reed in de bolletjestrui. Paniek brak uit toen gele truidrager Pedro Delgado en Gert-Jan Theunisse beschuldigd werden van dopinggebruik. Wat nu?

Screenshot Andere Tijden Sport

We gaan terug naar de Tour de France van 1988, toen Steven Rooks de ronde bijna op zijn naam schreef. Bijna.

Acht etappeoverwinningen gingen naar Nederlanders, waarvan één op de Alpe d’Huez. Steven Rooks reed in de bolletjestrui. Paniek brak uit toen gele truidrager Pedro Delgado en Gert-Jan Theunisse beschuldigd werden van dopinggebruik. Wat nu? Exit Delgado en de gele trui naar Rooks, toen nummer twee?

Het liep anders. Het middel dat Delgado zou hebben gebruikt bleek niet op de dopinglijst van de UCI te staan (wel lijst IOC). Delgado mocht blijven en won de Tour en Theunisse kreeg tien minuten tijdstraf en werd elfde. Rooks werd tweede.

Andere Tijden Sport praat met hoofdrolspelers Pedro Delgado, Gert Jan Theunisse, Steven Rooks, Harrie Jansen en Xavier Louy:

Get Adobe Flash

    • Marije Willems