Stunt: Lisicki stuurt titelverdediger Williams naar huis op Wimbledon

Een beteuterde Serena Williams tijdens haar wedstrijd tegen de Duitse Sabine Lisicki. Foto AP/ Alastair Grant

Titelverdediger en nummer een van de wereld Serena Williams ligt verrassend uit het toernooi van Wimbledon. Ze verloor in de vierde ronde van de Duitse Sabine Lisicki (23) in drie sets: 2-6, 6-1, 4-6.

Met de sensationele overwinning maakte Lisicki een einde aan Williams’ reeks van liefst 34 gewonnen wedstrijden op rij. Het is al de zoveelste verrassing tijdens deze editie van de grandslam in Londen: eerder vlogen bij de mannen al titelverdediger Roger Federer en Rafael Nadal uit het toernooi.

Veel onnodige fouten, herstel in tweede set

Lisicki, die vorig jaar de kwartfinale bereikte, won nog nooit eerder van titelverdedigster Williams. Williams, vijfvoudig winnares op Wimbledon, begon de wedstrijd erg slecht. Ze maakte te veel onnodige fouten en het lukte haar niet om het spel tegen Lisicki, die aan twee breaks genoeg had, te dicteren. In het tweede bedrijf haalde Williams haar niveau. De set ging vrij makkelijk naar de Amerikaanse, die dit keer geen enkele onnodige fout maakte.

In de beslissende set gaf Williams een 4-2 voorsprong weg. De titelfavoriet wist op een breakpoint voor Lisicki een makkelijke smash niet af te maken. Lisicki kon vervolgens de wedstrijd uitserveren. Williams stribbelde nog even tegen en kreeg nog een breakkans, maar de Duitse had aan haar tweede wedstrijdpunt genoeg.

Ook Britse hoop uit toernooi

Lisicki treft in de kwartfinale Kaia Kanepi. De Estse won met 7-6 (6), 7-5 van publiekslieveling Laura Robson uit Groot-Brittannië. De als zesde geplaatste Na Li uit China bereikte ook de laatste acht. zette de Italiaanse Roberta Vinci (11) aan de kant met 6-2, 6-0. (Novum)