Rosberg wint kapotte bandenrace

Nico Rosberg heeft gisteren in de Formule 1 de grand prix van Groot-Brittannië gewonnen. De Duitse Formule1-coureur van Mercedes bleef op het circuit van Silverstone de Australiër Mark Webber (Red Bull) en de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari) voor. De Duitser Sebastian Vettel viel tien ronden voor het einde van de race uit. De regerend wereldkampioen blijft wel de leider in de WK-stand.

De Brit Lewis Hamilton vertrok voor eigen racepubliek van poleposition, maar na acht ronden klapte de linkerband van zijn Mercedes. Oud-wereldkampioen Hamilton moest kilometers lang op zijn velg rijden om de pits te bereiken.

Hamilton, die uiteindelijk als vierde over de finish zou rijden, bleek niet het enige slachtoffer van bandenpech op Silverstone. Niet veel later trof de Braziliaan Felipe Massa en de Fransman Jean-Eric Vergne eenzelfde lot, waarna de jury besloot in te grijpen.

De safetycar verscheen op de baan, zodat kon worden uitgezocht wat er aan de hand was. Nadat een groot deel van de baan was geveegd en de kerbstones waren nagekeken, kon de race worden hervat. Maar in de slotfase sneuvelde ook de linker achterband van de Mexicaan Sergio Perez nog.

De banden van Vettel bleven wel intact en de Duitser had de overwinning op Silverstone voor het grijpen. Maar tien ronden voor het einde begaf de versnellingsbak van zijn Red Bull het.

Rosberg profiteerde dankbaar van Vettels malheur en behaalde zijn overwinning van dit raceseizoen. Vorige maand was Rosberg ook al de beste op het stratencircuit van Monaco. Zijn landgenoot Vettel verzuimde gisteren uit te lopen in het tussenklassement.

De Nederlander Giedo van der Garde van renstal Caterham eindigde op Silverstone als achttiende. (Novum)