ProCures ziet af van overname Free Record Shop

Het hoofdkantoor van de Free Record Shop. Foto ANP / Bas Czerwinski

Procures heeft de handdoek in de ring gegooid in de overname van Free Record Shop. De investeringsmaatschappij kan niet tot een akkoord komen met de curatoren over de Nederlandse winkels van de failliete platenwinkel. De Belgische tak, die Procures al in bezit had, is teruggeleverd, schrijft het Financieele Dagblad vanochtend.

Daarmee is volgens het FD een kort geding van de baan waarin de curatoren de Belgische tak wilden terugvorderen. Eigenaar van Procures Paul Dumas stelt in het dagblad dat de sfeer van meet af aan ‘ijzig’ was tussen de curatoren en de investeringsmaatschappij. Dumas wilde in Nederland 55 winkels en 850 arbeidsplaatsen redden, maar ziet daar nu van af.

Free Record Shop werd eind mei failliet verklaard. Van de 141 vestigingen sluiten de komende maanden 51. Begin juni waren er volgens curator Jos Borsboom nog vier partijen in de race voor een doorstart.