Luiten verspeelt voorsprong op slotdag

Joost Luiten heeft zijn goede vorm niet kunnen bekronen met een tweede toernooizege. Onder zware omstandigheden eindigde Nederlands beste golfer gistermiddag op een gedeelde tweede plaats tijdens de Ierse Open.

De zege op Carton House ging naar de Engelsman Paul Casey, die Luiten op de slotdag passeerde en eindigde met veertien slagen onder de baannorm. Luiten werd gedeeld tweede met Engelsman Robert Rock.

Luiten behaalde onlangs in Oostenrijk de tweede toernooizege uit zijn loopbaan. „Ik heb een paar goeie weken achter de rug”, zei Luiten gisteravond telefonisch vanuit Ierland. „Als je tweede wordt in dit toernooi doe je toch een hoop dingen goed.”

Luiten ging in Ierland de laatste dag in als klassementsleider. Maar anders dan in Oostenrijk, waar hij begin juni de Lyoness Open won, kon hij zijn voorsprong niet vasthouden. „Het was een heel lastige dag met heel veel wind en regenbuien”, zei Luiten. „Ik speelde net niet scherp genoeg om birdiekansen te creëren.”

Luiten probeert zijn vorm zo lang mogelijk vast te houden. Door zijn goede prestaties van de laatste weken is hij beter in staat zijn toernooikalender te plannen. „Door toernooien uit te kiezen blijf je in vorm en sta je elke keer uitgerust aan de start. Ik moet niet meer als een blinde alle toernooien spelen.”