kort

Mercedes Formula One driver Nico Rosberg of Germany celebrates after winning the British Grand Prix at the Silverstone Race circuit, central England, June 30, 2013. REUTERS/Nigel Roddis (BRITAIN - Tags: SPORT MOTORSPORT F1) REUTERS

Wimbledon

Zieke Sijsling geeft op in partij tegen Dodig

Londen. - Een zieke Igor Sijsling heeft op Wimbledon in zijn partij in de derde ronde zaterdag geen moment zijn goede vorm van de afgelopen maanden kunnen tonen. De Nederlandse tennisser, nummer 64 van de wereld, was kansloos tegen de Kroaat Ivan Dodig (49ste). Bij een achterstand van 6-0 en 6-1 gaf de Amsterdammer op toen in de derde set direct zijn service werd gebroken. Hij klaagde na afloop over temperatuurverhoging, last van zijn hoofd en misselijkheid. „Ik heb slecht geslapen en lag te zweten terwijl ik het koud had. Het ziet er opnieuw uit als een virus.” In zijn gewonnen partij in de tweede ronde, tegen de nummer vijftien van de wereld Milos Raonic, was niet te merken dat hij de week voorafgaand aan Wimbledon nog last had van een buikvirus. Sijsling, die lijdt aan chronische voorhoofdsholteontsteking, had zich afgemeld voor het grastoernooi van Rosmalen en was ook al ziek tijdens het Davis-Cupduel met Zwitserland in september vorig jaar. Sijslings partij van zaterdag was alweer de dertiende van dit jaar op Wimbledon die werd gestaakt na de opgave van een speler. Daarmee werd – in negatieve zin – een record geëvenaard. NRC

Formule 1

Rosberg winnaar op circuit van Silverstone

Amsterdam. - Nico Rosberg heeft gisteren de Grand Prix van Groot-Brittannië gewonnen. De Duitse coureur van Mercedes bleef de Australiër Mark Webber (Red Bull) en de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari) voor op Silverstone. Sebastian Vettel viel tien ronden voor het einde uit, maar blijft leider in de WK-stand. Lewis Hamilton vertrok voor eigen publiek van poleposition, maar na acht ronden klapte een band van zijn Mercedes. Hamilton, die uiteindelijk als vierde finishte, bleek niet het enige slachtoffer van bandenpech. Niet veel later overkwam de Braziliaan Felipe Massa en de Fransman Jean-Eric Vergne hetzelfde, waarna de jury ingreep en de baan werd geveegd. Na de hervatting van de race leek Vettel op weg naar de zege, totdat de versnellingsbak van zijn Red Bull het begaf. Rosberg profiteerde daarvan en won zijn tweede race van het jaar. Vettel (132 punten) blijft in de WK-stand Alonso (111) en Kimi Räikkönen (98) voor. Novum