Dubbele zege volleyballers op Z-Korea

De Nederlandse volleyballers hebben gisteren ook het tweede duel met Zuid-Korea in de World League gewonnen.

De ploeg van bondscoach Edwin Benne was in het Zuid-Koreaanse Cheonan net als een dag eerder met 3-1 (25-20, 25-22, 21-25 en 25-20) te sterk voor het gastland. Dankzij de twee overwinningen verstevigde Nederland zijn koppositie in poule C.

In de eerste twee sets overklasten de volleyballers hun tegenstander bij vlagen, maar in het derde bedrijf verslapte het Nederlandse team enigszins. Er werden meer fouten gemaakt, waarvan de Zuid-Koreanen dankbaar profiteerden.

Ook in de vierde set had Nederland het lastig. De ploeg wist echter aan te haken, nam halverwege de set de leiding en gaf die niet meer uit handen. Niels Klapwijk was opnieuw topscorer aan Nederlandse zijde met 14 punten, waarvan vijf kill blocks.

Het Nederlandse team sluit de groepsfase af met twee duels op Finse bodem. De groepswinnaar plaatst zich voor de finaleronde van het mondiale toptoernooi, in juli in Argentinië. (Novum)