Beroofd onder protest

Foto Vanderlei Almeida/AFP

Een beroofde vrouw maakt een foto van haar belager, vlak nadat deze door de politie is aangehouden. De vrouw werd slachtoffer terwijl ze in Rio aan het demonstreren was tegen de Braziliaanse regering. Brazilië heeft al enkele weken te kampen met straatprotesten. Gisteren gingen weer vele duizenden betogers de straat op in aanloop naar de finale van de Confederations Cup, tussen Spanje en Brazilië. Ruim zesduizend agenten in uniform en nog eens vijfhonderd inspecteurs moesten de orde op straat bewaken. De protesten in Brazilië waren in eerste instantie gericht tegen een prijsverhoging in het openbaar vervoer. Inmiddels zijn ze een stuk breder getrokken: de betogers ageren onder meer tegen hoge belastingen, slecht onderwijs, slechte gezondheidszorg en de miljarden die worden geïnvesteerd in de bouw van voetbalstadions voor het WK 2014.