Negentien brandweermannen omgekomen in Arizona bij bosbrand

De rookwolken boven de bosbrand in Arizona. Foto AFP

In de Amerikaanse staat Arizona zijn vannacht negentien brandweerlieden uit het stadje Prescott om het leven gekomen en 22 anderen gewond geraakt tijdens een bosbrand. Tijdens het bestrijden van het vuur raakten ze ingesloten door de vlammen, meldt persbureau AP.

De brand was vrijdag uitgebroken na een blikseminslag. Het vuur verspreidde zich snel door de aanhoudende hittegolf en droogte. Honderden mensen in de omgeving werden geëvacueerd. De federale brandweer heeft honderden werknemers naar het gebied gestuurd om de brandweer uit Prescott bij te staan.

Gisteren werd het in Death Valley 54 graden Celsius, de hoogste temperatuur die is gemeten sinds 1913. In meerdere staten liep de thermometer nog voor het weekend al op tot ruim 50 graden Celsius.

    • Annemarie Coevert