Terugkijken: The Rolling Stones op Glastonbury… eindelijk!

Mick Jagger (midden), Ronnie Wood (links),Charlie Watts (achter) en Keith Richards (rechts) tijdens het concert van The Rolling Stones op Glastonbury.Foto AP / Joel Ryan

The Rolling Stones stonden gisteravond als dag-afsluiter op het hoofdpodium van het Glastonbury. Eindelijk. Want het was voor het eerst dat de band, die vorig jaar zijn vijftigjarig bestaan vierde, optrad op het grootste festival van Groot-Brittannië.

Michael Eavis, de bedenker van Glastonbury, benadrukte dat geld niet de reden was van de jarenlange afwezigheid van The Rolling Stones. Het festival staat erom bekend geen torenhoge bedragen neer te tellen voor artiesten. Hij vertelde aan blad Radio Times:

“We hebben altijd een wensenlijstje, waar alleen de beste bands op staan. We hebben een hoop namen kunnen wegstrepen. The Rolling Stones bleven als enigen over.”

Het concert van The Rolling Stones op Glastonbury:

Stones hadden er zin in en dat mondde uit in een ‘prachtig concert’

Volgens gitarist Keith Richards was een show op Glastonbury er de voorbije jaren gewoon “nooit eerder van gekomen”:

“Maar ik heb er wel zin in, want het is een legendarisch festival en wij zijn een legendarische band.”

The Rolling Stones gaven een show van ruim twee uur, waarvan een uur mocht worden uitgezonden op BBC.

En de halve eeuw oude band gaf bovendien een prachtig concert, aldus NRC-muziekredacteur Amanda Kuyper op Twitter:

Twitter avatar amandakuyper Amanda Kuyper Rolling Stones zetten grote uitroepteken achter Glastonbury. Sherryrock van bejaarde band? Onzin. Was vertrouwd rock ’n roll circus #glasto

The Rolling Stones bedankten op Glastonbury hun publiek voor de jarenlange steun. Jagger zei teggen de bijna 135 duizend toeschouwers:

“Bedankt dat jullie al vijftig jaar lang naar onze concerten komen. En als jullie ons voor het eerst zien, kom dan nog eens terug!”