Pakistaanse grenstroepen doelwit aanslag - zeker vijftien doden

Foto screenshot NOS

Bij een bomaanslag op Pakistaanse grenstroepen in Peshawar zijn zeker vijftien doden en 25 gewonden gevallen. De meesten van hen zijn burgers die in de buurt verbleven. De bom was verstopt in een auto, meldt persbureau AP.

Het explosief ging af toen een colonne van de grenstroepen langskwam. Veel auto’s en winkels werden door de klap van de autobom beschadigd. Op de plaats van de explosie ontstond een grote krater.

Vermoedelijk zitten de Pakistaanse taliban achter de aanslag. Peshawar ligt vlak bij de semi-autonome gebieden langs de grens met Afghanistan, traditioneel toevluchtsoord en machtsbasis van leden en sympathisanten van Al-Qaeda en de taliban. De stad wordt regelmatig opgeschrikt door bomaanslagen.