Drunk in session - wat er gebeurt als een band dronken muziek maakt

De zanger van de Moones, nog aan het begin van het bier-experiment. Foto YouTube / moonestube

Het leven van een rockster omvat traditiegetrouw de nodige alcohol - ook met regelmaat op het podium. Dat dit voor de muziek niet veel goeds oplevert, bewees de bands Moones vorige week krachtig met een filmpje op YouTube.

Want ruim een uur en een kwartier hetzelfde nummer spelen, en tussendoor aan de lopen band bier drinken, daar wordt het ritmegevoel niet beter van, dat verfijnt de melodieën niet en het smeert toch ook niet bepaald de kelen. Wellicht dat je dit alles bij een concert niet altijd even duidelijk in de gaten hebt, in een zaal vol gillende of meezingende fans. Maar in een opnamestudio, met een camera op de band gericht, hoor je dat dus wel. En je ziet het overigens ook.

Handig is verder dat boven in beeld het aantal geconsumeerde biertjes wordt weergegeven. Op die manier kun je geregeld een beetje doorspoelen. Want een uur en een kwartier naar hetzelfde nummer luisteren, dat bovendien door steeds heviger bezopen bandleden om zeep wordt geholpen, dat is natuurlijk voor niemand echt leuk. Behalve voor de steeds vrolijker bandleden zelf natuurlijk.

Voor de nuchtere kijker leuker: ‘de making of’ van de video met de naam ‘Drunk in session’

Wat alcohol met muzikanten doet, Drunk in session:

De making of Drunk in session: