Akkoord met AZ over transfer Maher naar PSV

Adam Maher (rechts) van Jong Oranje in duel met Ibragim Tsallagov van Jong Rusland tijdens de groepswedstrijd in poule B van het EK voetbal onder de 21 in het Teddy stadion eerder deze maand.
Adam Maher (rechts) van Jong Oranje in duel met Ibragim Tsallagov van Jong Rusland tijdens de groepswedstrijd in poule B van het EK voetbal onder de 21 in het Teddy stadion eerder deze maand. Foto ANP / Koen van Weel

Adam Maher (19) speelt volgend seizoen voor PSV. De Eindhovense club meldt vandaag een akkoord met AZ te hebben bereikt over de transfer van de 19-jarige middenvelder. Maher tekent voor vijf seizoenen als hij maandag zijn medische keuring doorstaat.

De transfer van Maher hing al geruime tijd in de lucht. Al in de winterstop wilde PSV de spelmaker van AZ halen, maar toen konden de clubs geen akkoord bereiken over de transfersom. De speler van Jong Oranje op het afgelopen EK stond de afgelopen tijd ook in de belangstelling van Ajax. De Amsterdammers gaven afgelopen week echter aan van Maher af te hebben gezien omdat ze hem te duur vonden. Naar verluidt kost hij acht miljoen euro

PSV onderhandelde ondertussen gestaag verder met AZ. De twee ploegen bereikten uiteindelijk vandaag een overeenkomst over de komst van de viervoudig A-international. Na Jeroen Zoet, Florian Jozefzoon en Jeffrey Bruma is Maher de vierde nieuwkomer bij PSV. Maher werd in 2012 uitgeroepen tot meest talentvolle speler van de Eredivisie.

Technisch manager Marcel Brands zegt op de site van de club heel blij te zijn met de transfer van Maher.

“Het is een lang gekoesterde wens om hem naar PSV te halen. Met hem hebben we weer een zeer talentvolle Nederlandse speler in huis, dat past in de filosofie van PSV. Ik ben er heel blij mee, want we wilden hem graag hebben maar niet ten koste van elke prijs. Daar zijn we uitgekomen.”

    • Anouk Eigenraam