Over de haag

Comeback bij PvdA (2)

De PvdA sluit gevallen leiders weer in de armen. Ad Melkert keerde onlangs terug in een economenwerkgroep en zinspeelt op een terugkeer in de politiek. Ook Job Cohen heeft weer een klus: hij gaat de kandidaten voor de Europese verkiezingen volgend jaar selecteren. Wie volgt?

Weinig zetels,wel prijs

Feest bij GroenLinks. Bram van Ojik werd woendag gekroond tot Fair Politician of the Year; hij heeft in de Kamer het meeste gedaan voor ontwikkelingslanden. Dinsdag werd partijgenoot Judith Sargentini al uitgeroepen tot European Fair Politician of the Year. Twee prijzen in een week, dat doet een Groenlinkser goed. Nu nog wat meer zetels.

Een echt goed voorstel

Martin Bosma (PVV) houdt van grappen. Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren zei gisteren trots dat haar héle fractie instemt met de klokkenluidersregeling. Bosma refereerde daarop, in zijn bijdrage, aan de koele relatie tussen Thieme en haar fractiegenoot Ouwehand: „Een voorstel dat de hele fractie van de Partij voor de Dieren op één lijn krijgt, moet wel écht goed zijn.”

Onpeilbaar

Uitspraken van minister Henk Kamp (VVD) zijn moeilijk te peilen. Of hij nu serieus, ironisch of geïrriteerd is, hij spreekt op dezelfde toonhoogte. Zo zei partijgenoot Anne-Wil Lucas gisteren dat bedrijven haar vertellen dat Kamps innovatiebeleid te verkokerd is. „Mooi dat die bedrijven zo actief zijn in de richting van mevrouw Lucas”, zei Kamp. Serieus, ironisch of geïrriteerd?

Samenstelling: Oscar Vermeer