Kortkolom sport

Andy Schleck ziet zichzelf als outsider

Porto Vecchio. Andy Schleck denkt niet dat hij tot de topfavorieten voor de eindoverwinning van de Tour de France behoort. Dat zei de Luxemburger gisteren tijdens een persconferentie. „Ik zie mijzelf meer als een outsider. Alberto Contador en Chris Froome zijn voor mij de grote favorieten. Ik heb goed getraind maar ik weet nog niet hoe ik ervoor sta. Pas na de eerste bergetappe weet ik meer”. De Luxemburger won de Tour de France in 2010 nadat winnaar Alberto Contador zijn overwinning moest inleveren omat hij was betrapt op het gebruik van doping. (NRC)

Trek hoofdsponsor Team RadioShack

Porto Vecchio. De Amerikaanse fietsenfabrikant Trek neemt volgend seizoen de hoofdsponsoring van Team RadioShack-Leopard over. De Luxemburgse ploeg was al langere tijd op zoek naar een nieuwe sponsor nadat de Amerikaanse elektronicafirma had aangegeven zich terug te trekken. Bij RadioShack rijden de Luxemburgse broers Fränk en Andy Schleck en de Zwitser Fabian Cancellara. (NRC)

Nederlandse renners vroeg op controle

Porto Vecchio. De wielrenners van Vacansoleil en Belkin hebben gisteren op Corsica bezoek gekregen van dopingcontroleurs van de internationale wielerunie UCI. „En de gebruikelijke UCI-controle is ook weer een feit. Goedemorgen”, twitterde Vacansoleil-kopman Wout Poels rond 8.00 uur ’s ochtends. Alle ploegen krijgen voor aanvang van de Tour bezoek van dopingcontroleurs. Ook Johnny Hoogerland, ploegmaat van Poels, liet op Twitter weten zijn plasje te hebben ingeleverd. „Zojuist UCI-controle gehad en nu zo lekker uurtje lostrappen na de lange reisdag gisteren.” Ook de Belkin-ploeg werd gisterochtend geconfronteerd met de gebruikelijke dopingcontrole. (Novum)

Criterium Boxmeer gaat toch door

Amsterdam. Het criterium van Boxmeer gaat eind volgende maand toch door. Eerder had de organisatie het evenement afgeblazen na een conflict met de lokale horeca. De burgemeester van het Brabantse dorp maakte gisteren bekend dat een nieuwe bestuur ervoor zorgt dat de kermiskoers na de Tour doorgaat. (NRC)