Kortkolom sport

PSV koopt Bruma van Chelsea en Jozefzoon

Amsterdam. PSV heeft zich versterkt met verdediger Jeffrey Bruma van Chelsea en aanvaller Florian Jozefzoon van RKC. De 21-jarige verdediger Bruma speelde de afgelopen twee seizoenen op huurbasis voor HSV. De viervoudig international tekent bij PSV een vierjarig contract. Bruma moet nog medisch worden gekeurd. Hetzelfde geldt voor de 22-jarige Jozefzoon. De buitenspeler van Jong Oranje gaat, mits goedgekeurd, voor drie seizoenen naar PSV. Eerder versterkte PSV zich met doelman Jeroen Zoet die was verhuurd aan RKC. (Novum)

‘Bony naar Swansea’, Vitesse ontkent nog

Amsterdam. Wilfried Bony verruilt Vitesse voor Swansea City. Dat heeft de zaakwaarnemer van de 24-jarige Ivoriaan gisteren gezegd tegen De Gelderlander. De club uit de Premier League betaalt naar verluidt twaalf miljoen euro voor de topscorer van de eredivisie. Vitesse ontkent de berichtgeving vooralsnog. Bony speelde tweeënhalf jaar voor Vitesse, dat hem tijdens het seizoen 2010-2011 overnam van Sparta Praag. In 65 eredivisieduels scoorde hij 46 keer. (NRC)

Van Rouwendaal gaat terug naar Frankrijk

Eindhoven. Sharon van Rouwendaal verruilt de trainingslocatie in het nationaal trainingscentrum van Eindhoven voor een oefenbad in het Franse Narbonne. De 19-jarige zwemster gaat samenwerken met haar nieuwe trainer Philippe Lucas. De zwembond steunt haar in de keuze, laat de KNZB weten. Van Rouwendaal groeide op in Frankrijk en verhuisde in 2009 naar Eindhoven. Ze brak in 2011 door met WK-brons langebaan op de 200 meter rugslag. In 2012 zwom ze zwak op de WK kortebaan. (NRC)

Atlete Kuijken loopt A-limiet voor WK

Ostrava. Atlete Susan Kuijken heeft gisteren in het Tsjechische Ostrava de A-limiet op de 1.500 meter gelopen in een persoonlijk record van 4.05,38 minuten. Eerder had ze aan de B-limiet voor de WK in Moskou voldaan. Alleen Sifan Hassan was sneller. De Ethiopische vluchtelinge mag niet naar de WK, omdat ze op zijn vroegst dit najaar een Nederlands paspoort krijgt. De WK zijn medio augustus in Moskou. (Novum)

Lorenzo mist TT door gebroken sleutelbeen

Assen. Jorge Lorenzo kan morgen niet meedoen aan de TT van Assen. De Spaanse wereldkampioen van de MotoGP brak gisteren bij een val tijdens de vrije training zijn sleutelbeen. Hij zou vandaag in Spanje worden geopereerd. De huidige nummer twee van het wereldbekerklassement won de TT viermaal. (Novum)

Middenvelder Kali van Utrecht bij Roda

Utrecht. Anouar Kali speelt komend seizoen bij Roda JC. De 22-jarige middenvelder komt transfervrij over van FC Utrecht en tekent een contract voor drie seizoenen, zo meldde de club uit Kerkrade gisteren. De Marokkaanse Nederlander debuteerde in 2011 FC Utrecht. Hij komt uit de jeugd van Ajax. (Novum)