Opinie

Haaientanden

Het is nog vroeg in de ochtend, maar de stad is wakker. Ik heb mijn fiets op slot gezet en rommel voor de deur nog wat in mijn tas. Een vuilniswagen manoeuvreert door de smalle straten en langs de gracht. Een vrouw op een fiets wil nog even voorpiepen en sjeest zó langs het open

Het is nog vroeg in de ochtend, maar de stad is wakker. Ik heb mijn fiets op slot gezet en rommel voor de deur nog wat in mijn tas. Een vuilniswagen manoeuvreert door de smalle straten en langs de gracht.

Een vrouw op een fiets wil nog even voorpiepen en sjeest zó langs het open raampje van de chauffeur. Hij had haar al aan zien komen en roept geïrriteerd: „Haaientanden!”

Hij verwacht geen reactie en de vrouw fietst door. Even lijkt het alsof zij hem negeert. Dan draait ze haar hoofd om en roept: „Kamelenoren!”

Mijn dag kan niet meer stuk.

Diana Rieke