Game, set, flash

STEFAN WERMUTH / REUTERS
STEFAN WERMUTH / REUTERS

Rules are rules op Wimbledon. Reclameborden zijn uit den boze, de tennissers die meedoen aan The Lawn Tennis Championships zijn verplicht in smetteloos wit aan te treden. Rumour has it dat de ontwerpen minimaal negentig dagen voor het toernooi officieel door de organisatie worden gekeurd.

Serena Williams – bekend om haar opvallende tennisoutfits – vond een manier om ondanks de strikte dresscode toch op te vallen.

De 31-jarige vervolgde gisteren haar jacht op een zesde titel op Wimbledon met een zege op Caroline Garcia. Ze versloeg de Française met gemak in twee sets met 6-3 en 6-2.

Williams boekte haar 33ste zege op rij in het enkelspel op de WTA-tour. In de derde ronde staat ze tegenover de Japanse Kimiko Date-Krumm, die gisteren met een zege op de Roemeense Alexandra Cadantu geschiedenis schreef: nog nooit eerder bereikte een 42-jarige speelster de derde ronde van Wimbledon.