Zomer in zicht

Niet ver van ons vandaan ligt een hogedrukgebied. Alleen krijgt het geen kans om het Nederlandse weer te beïnvloeden omdat een lagedrukgebied de komende drie etmalen nog dichterbij ligt. Een bel met kou hogerop in de atmosfeer jaagt de kracht van de depressie aan. Begin volgende week wordt die koudebel weggeduwd en krijgt het hogedrukgebied meer ruimte. Dat zal leiden tot sterk verbeterde weersomstandigheden.

Donderdagavond schuiven vanuit het noorden enkele buiengebieden het land in. Ook ’s nachts vallen buien en daarbij schommelt de minimumtemperatuur rond 9 of 10 graden.

Vrijdag lijkt het in de ochtend nog enige tijd te regenen. Daarna trekt de neerslag weg naar Duitsland weg, maar is het wachten op de regen die rond het avonduur via de westkust ons land bereikt. Tussendoor is het enige tijd droog, met een paar spaarzame opklaringen. De temperatuur blijft erg schamel, met maximumwaarden rond 15 à 16 graden.

Ook zaterdag valt nog enige regen, al lijkt het westen in de loop van de dag geheel droog te worden. Vanaf zondag wordt de koers opwaarts ingezet. Het hogedrukgebied ten westen van ons reikt zijdelings over Nederland en zorgt voor overwegend droge omstandigheden en meer ruimte voor zon. Belangrijker nog voor velen: de temperatuur gaat stijgen. In de loop van volgende week naar wel 20 tot 25 graden.