Verslag vanaf schouders kost journalist India baan

Veel consideratie hebben de meeste Indiërs niet met minder fortuinlijken in eigen land. Maar de aanblik van een televisiejournalist die, hoog en droog gezeten op de schouders van een slachtoffer van hevige overstromingen in de provincie Uttarakhand, verslag deed van de ramp, was ook veel Indiërs te veel.

Er stak een storm van verontwaardiging op, toen er deze week op YouTube een filmpje van verslaggever Narayan Pargaien verscheen, terwijl hij zich door een getroffen dorpeling door het water liet dragen.

Zijn werkgever, News Express, haastte zich gisteren Pargaiens gedrag „onmenselijk” te noemen en ontsloeg hem op staande voet. De zender zond het filmfragment zelf niet uit.

Pargaien voerde ter verdediging aan dat de man die hem droeg zelf had aangeboden hem te dragen, omdat het ongepast zou zijn voor hem om natte voeten te krijgen. Ook was hij kwaad op zijn cameraman. Die had zich slechts op hem moeten richten, zodat niet zichtbaar was dat hij op de schouders van een ander zat. Volgens Pargaien had iemand die zijn loopbaan wilde breken het filmpje vervolgens op YouTube gezet.