Ik stotter en ik zeg waar het op staat

„Na mijn studies internationaal recht en psychologie aan de University College in Middelburg volgde ik de master international crimes & criminology aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Veiligheidsvraagstukken, terrorisme, mensenrechten, internationaal strafrecht en multilaterale samenwerking, dat zijn de onderwerpen die me interesseren.

„Ik zie mezelf niet per se als wereldverbeteraar, maar het lijkt me wel mooi als ik met mijn werk mensen kan helpen die in een mindere positie verkeren. Daarom klinkt het misschien wat vreemd dat ik als stagiair bij het Joegoslavië-tribunaal werkte voor het verdedigingsteam van Karadzic. Hoe kun je nou een crimineel helpen, vroegen mijn vrienden zich af. Maar voor de legitimiteit van het internationaal recht vind ik het belangrijk dat ook zo iemand een goede verdediging krijgt.

„Het internationale heeft me altijd aangetrokken. Ik vind het boeiend hoe verschillende culturen naar de wereld en de waarheid kijken. Tijdens mijn stage bij de Nederlandse ambassade in Nieuw-Zeeland hielp ik mee met onderzoek naar de geopolitieke strategie in het Aziatisch-Pacifische gebied. Nieuw-Zeeland moet daarin balanceren tussen de VS en China, twee landen met totaal verschillende ideologieën.

„Het liefst wil ik een baan als beleidsmedewerker, adviseur of onderzoeker in een internationale omgeving zoals de EU, de VN, een ambassade of een mensenrechtenorganisatie. Ondanks, of misschien ook wel doordat ik van jongs af aan stotter, heb ik me ontwikkeld tot een initiatiefrijk persoon die zegt waar het op staat.”

Ben jij ook op zoek naar een baan en wil je jezelf graag pitchen? Of heb jij misschien de ideale baan voor Cedric van Oene? Mail naar werk@nrc.nl