Catch wil iets te veel tegelijk

De app //

CatchiPhone en Android, gratis

Alles wat je nog moet doen voor dat project van volgende week, maar ook ideeën die zomaar in je opkomen, boodschappenlijstjes en vakantieplannen. Catch is een breed inzetbare notitie-app die tussen verschillende apparaten kan synchroniseren. Deze stijlvolle app wil echter iets te veel tegelijk doen: het liefst vervangt Catch niet alleen je vaste notitie-app, maar herinnert hij je ook aan afspraken en beheert hij je to-do-lijstjes.

Het begint met ‘Spaces’, mapjes die je aanmaakt voor verschillende projecten. Je krijgt er vijf gratis, daarna kosten ze 0,89 euro per stuk. Binnen die mapjes kun je in allerlei vormen iets toevoegen: gewone tekst, een herinnering, een checklist, een foto of een geluidsopname. ‘Spaces’ kun je met anderen delen en onder zo’n item kun je ook weer reacties zetten, bijvoorbeeld iets als „net afgerond, alleen nog printen”.

Erg compleet, maar té compleet om in één aspect uit te blinken. Daardoor is Catch niet beter dan de beste ideeënapp (Evernote) en ook niet beter dan de beste to-do-app (Wunderlist). Bovendien loopt de synchronisatie tussen verschillende apparaten nog niet soepel. Maar wellicht heeft Catch gewoon nog wat tijd nodig, want het is wel duidelijk dat deze app gemaakt wordt door mensen die weten wat ze doen.