Veelal droog

Standvastig droog en warm zomerweer zit er de rest van de week alweer niet in. Het blijft wisselvallig en bovendien te koel voor eind juni, met middagtemperaturen onder het langjarige gemiddelde van 20 à 21 graden.

Dinsdagavond is het droog en er komen brede opklaringen voor. In de nacht naar woensdag wordt of is het veelal helder. In de frisse lucht koelt het af tot tussen 7 en 11 graden.

Woensdag lijkt het in de meeste provincies droog te blijven, met in het zuidwesten veel meer zonneschijn dan in het oosten en noordoosten van het land.

Nederland bevindt zich tussen een sterk hogedrukgebied met het zwaartepunt op de oceaan en een lagedrukgebied dat in de middag bij Zuid-Zweden arriveert. Daardoor waait er nog steeds een noordwestelijke wind die koele lucht aanvoert: de maximumtemperatuur komt uit op 15 tot 17 graden. De wind is matig, aan de kust vrij krachtig en op de Wadden soms hard, 6 Beaufort.

Donderdag trekt het lagedrukgebied naar Denemarken. Het bijbehorende regenfront doet vooral later op de dag ons land aan. Met een noordwestelijke bries wordt het slechts 15 of 16 graden.

Vrijdag is het bewolkt en valt er geregeld regen, met middagtemperaturen van slechts 15 tot 17 graden.

In het weekeinde lijken droge perioden te gaan overheersen, maar veel zonneschijn wordt daarbij niet verwacht.