Kortkolom sport

Belg Mertens verlaat PSV voor SSC Napoli

Amsterdam. PSV’er Dries Mertens vertrekt per direct naar het Italiaanse SSC Napoli. De Eindhovenaren bevestigden gisteravond akkoord te zijn met de voetbalclub uit Napels. Mertens had zelf al overeenstemming bereikt over een vijfjarig contract met de nummer twee van de Serie A. PSV krijgt naar verluidt 9,5 miljoen euro voor de 26-jarige Vlaming. Technisch directeur Marcel Brands van PSV zei op de clubsite gemengde gevoelens over te houden aan de transfer. „We verliezen een uitstekende speler met hoog rendement, maar daar staat een mooi bedrag tegenover.” PSV nam de Belgische international in 2011 voor zes miljoen van FC Utrecht over. Voor PSV speelde Mertens 88 wedstrijden en daarin maakte hij 45 doelpunten. Voor zijn komst naar FC Utrecht speelde hij voor AGOVV en de Belgische clubs Eendracht Aalst en AA Gent. (NRC)

Invallen bij 41 clubs in Italiaanse voetbal

Amsterdam. De Italiaanse fiscale recherche heeft vanmorgen invallen gedaan bij een groot aantal voetbalclubs in de hoogste profcompetities Serie A en B, waaronder de nationale topclubs Juventus, AC Milan, Napoli en Lazio. De belastingdienst, zo schrijven Italiaanse media, vermoedt grootschalige fraude in de contracten waarbij twee prominente spelersmakelaars betrokken zijn geweest: Alejandro Mazzoni en Alessandro Moggi. Ook bij lager spelende clubs zijn invallen gedaan. (NRC)

Italië zonder Balotelli tegen Spanje, Pirlo fit

Amsterdam. De Italiaanse aanvaller Mario Balotelli heeft het toernooi om de Confederations Cup verlaten. De voetballer van AC Milan heeft te veel last van zijn dijbeen om donderdag in actie te komen in de halve finale tegen Spanje en in een eventuele finale op zondag. Balotelli was eerder dit toernooi trefzeker in de gewonnen wedstrijden tegen Mexico (2-1) en Japan (4-3). Middenvelder Andrea Pirlo keert terug in de Italiaanse selectie. Pirlo is hersteld van een spierblessure die hem vorig weekend in de verloren wedstrijd tegen Brazilië aan de kant hield. De kans is groot dat de 34-jarige spelverdeler tegen Spanje speelt. (NRC)

Golfer Joost Luiten niet op Britse Open

Amsterdam. Golfer Joost Luiten doet in juli niet mee aan de Britse Open, het derde majortoernooi van het jaar. Hij wist zicht gisteren bij een kwalificatietoernooi niet te plaatsen. Na één van de twee ronden had de Nederlander een score van 79, negen boven par. Hij trok zich terug voor de tweede ronde. Twee weken geleden won Luiten een toernooi in Oostenrijk. (Novum)

Wildschut en Noor naar sc Heerenveen

Amsterdam. Heerenveen heeft twee nieuwe spelers vastgelegd. Aanvaller Yannick Wildschut komt over van VVV-Venlo en speelt de komende drie seizoenen voor de club van trainer Marco van Basten. Ook de Noor Magnus Wolff Eikrem tekende gisteren een contract in Heerenveen. Deze 22-jarige middenvelder komt over van Molde FK. (NRC)