Ancelotti nieuwe trainer Real Madrid

Carlo Ancelotti, hier afgelopen mei als coach van Paris Saint-Germain nog. Hij vertrekt nu naar Real Madrid om voor drie jaar de trainer te zijn van de 'Koninklijke'.
Carlo Ancelotti, hier afgelopen mei als coach van Paris Saint-Germain nog. Hij vertrekt nu naar Real Madrid om voor drie jaar de trainer te zijn van de 'Koninklijke'. Foto EPA / Guillaume Horcajuelo

Carlo Ancelotti is de nieuwe coach van Real Madrid, zo maakt de ploeg vandaag bekend. De 54-jarige Italiaan heeft een driejarig contract getekend bij de club.

Ancelotti volgt José Mourinho op, die inmiddels weer is teruggekeerd bij Chelsea, de club waar Ancelotti twee jaar geleden nog als opvolger van Guus Hiddink werd ontslagen na het uitblijven van een overwinning in de Champions League. De ploeg eindigde dat seizoen in de Premier League als tweede, in zijn debuutjaar bij Chelsea won hij wel de landstitel en de FA Cup.

Vorig seizoen loodste Ancelotti Paris Saint-Germain nog naar de landstitel in Frankrijk en werd verkozen tot beste coach van het seizoen. De Franse club meldde vandaag tegelijkertijd dat Laurent Blanc hun nieuwe coach wordt.

De benoeming van Ancelotti was verwacht. Op de site schrijft de club dat Ancelotti zijn “ervaring, succes en betrouwbaarheid” met zich meebrengt.

“Hij heeft vrijwel elk internationaal toernooi gewonnen (2 keer Champions League, twee Europese Super Cups, een World Cup en een UEFA Intertoto) en bereikte de competitie in drie verschillende kampioenschappen waarin hij heeft gespeeld (Italië, Engeland en Frankrijk).”

Vanwege zijn “bekendheid met de druk van de toonaangevende grote teams” op het continent (Juventus, Milan, Chelsea en PSG), is de Italiaan “een garantie voor een spannend project”, aldus Real Madrid.