Vodafone: 7,7 miljard voor Deutsche Kabel

Vodafone lijkt de biedingenstrijd voor Deutsche Kabel gewonnen te hebben. De Britse provider maakte maandagochtend bekend dat het 7,7 miljard euro betaalt voor de Duitse kabelmaatschappij met 7,6 miljoen tv-klanten.

Er ligt nu een voorlopig akkoord voor dit bod van 87 euro per aandeel. Vodafone moest een eerste bod (80 euro per aandeel) verhogen omdat de Amerikaanse kabelgigant Liberty Global ook belangstelling had voor Deutsche Kabel.

De telecomsector is in een consolidatieslag verwikkeld, waarbij vooral vaste netwerken in trek zijn. De inkomsten van mobiele providers lopen terug en het rendement van kabelnetten is relatief goed.

Door vaste en mobiele netten samen te voegen hopen providers klanten quad-play aan te bieden: een combinatie van internet, tv, vaste en mobiele telefonie. Daardoor zouden consumenten minder snel overstappen naar een goedkopere aanbieder.

In Duitsland telt Vodafone straks 32 miljoen mobiele klanten, 5 miljoen klanten met breedbandinternet en 7,6 miljoen tv-kijkers.