Lize Spit wint schrijfwedstrijd Write Now

De 24-jarige Lize Spit uit Brussel is gistermiddag tot winnares van de schrijfwedstrijd Write Now! 2013 uitgeroepen. Lize won de voorronde van regio Leuven en was vorig jaar ook finalist. Met haar verhaal ordehandhaver overtuigde zij de jury en won zij deze editie. Het verhaal is overigens hier integraal te lezen. In het juryrapport valt

Lize Spit (Foto Willem Popelier)

De 24-jarige Lize Spit uit Brussel is gistermiddag tot winnares van de schrijfwedstrijd Write Now! 2013 uitgeroepen.

Lize won de voorronde van regio Leuven en was vorig jaar ook finalist. Met haar verhaal ordehandhaver overtuigde zij de jury en won zij deze editie. Het verhaal is overigens hier integraal te lezen.

In het juryrapport valt te lezen:

“Op de jurytafel verblufte ze iedereen met een verhaal over de meest schrijnende achtervolging die we in tijden hadden gelezen. Een af verhaal dat er met kop en schouders boven uitstak, treffend, liefdevol en warm.”

Spit won niet alleen de juryprijs, maar kreeg ook de meeste stemmen van het publiek en won daarmee de Metro Vlaanderen Publieksprijs.

De finalejury bestond uit voorzitter Vincent Van Meenen (winnaar Write Now! 2012), Erik Brus (eindredacteur literair platform Passionate Platform), Thomas de Veen (literair journalist voor o.a. NRC Handelsblad), Jan Herregods (redacteur Metro Vlaanderen) en Elco Lenstra (literair agent Sebes & Van Gelderen).