kort

(FILES) - A file picture taken on June 18, 2006 shows German rider Jan Ullrich (T-Mobile/Ger) riding during the ninth and last stage of the 70th "Tour de Suisse" cycling race in Bern. Jan Ullrich, the only German winner of the Tour de France, has for the first time admitted to doping, with the help of Spanish doctor Eufemiano Fuentes who ran a large-scale doping network. "Yes, I had access to treatment from Fuentes," the 1997 winner of the Tour de France told the Focus weekly in its edition to appear on June 24, 2013. AFP PHOTO PASCAL GUYOT
(FILES) - A file picture taken on June 18, 2006 shows German rider Jan Ullrich (T-Mobile/Ger) riding during the ninth and last stage of the 70th "Tour de Suisse" cycling race in Bern. Jan Ullrich, the only German winner of the Tour de France, has for the first time admitted to doping, with the help of Spanish doctor Eufemiano Fuentes who ran a large-scale doping network. "Yes, I had access to treatment from Fuentes," the 1997 winner of the Tour de France told the Focus weekly in its edition to appear on June 24, 2013. AFP PHOTO PASCAL GUYOT AFP

Doping

Oud-renner Jan Ullrich geeft dopegebruik toe

Amsterdam. - Jan Ullrich heeft toegegeven tijdens zijn wielercarrière doping te hebben gebruikt. In een interview met het Duitse tijdschrift Focus zei de inmiddels 39-jarige Tourwinnaar van 1997 zaterdag dat hij met zijn eigen bloed is behandeld door de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes. De Duitser vindt dat hij niemand bedrogen heeft. „Bijna iedereen nam toen prestatiebevorderende middelen. Het zou bedrog zijn geweest als ik mezelf een voordeel verschaft had. Dat was niet zo.” Ullrich, vijf keer tweede in de Tour, was in 2006 een van de favorieten voor de Tourzege na het afscheid van Lance Armstrong. Een dag voor de start nam zijn ploeg T-Mobile hem uit de koers omdat hij betrokken zou zijn bij de dopingaffaire rond Fuentes. Ullrich heeft dat altijd ontkend. Armstrong stak zijn oude rivaal zaterdag via Twitter een hart onder de riem. „Jan Ullrich? Een warm persoon. Een geweldige sporter. Een goede concurrent.” Novum

3

Belgische titels heeft Devolder inmiddels

Amsterdam. - Wielrenner Stijn Devolder is zaterdag voor de derde keer in zijn loopbaan Belgisch kampioen geworden. In Duitsland won André Greipel de titel. Luis León Sánchez van Blanco Pro Cycling greep bij het Spaanse kampioenschap net naast de overwinning. Hij werd derde, op vijf seconden van winnaar Jesus Herrada. In Frankrijk werd Sylvain Chavanel bij de nationale titelstrijd afgetroefd door Arthur Vichot. Novum

NK

Brand houdt Vos af van Nederlandse titel

Amsterdam. - Lucinda Brand is zaterdag Nederlands kampioen geworden. De 23-jarige renster van Rabobank-Liv-Giant troefde in Kerkrade haar teamgenoten Marianne Vos en titelverdedigster Annemiek van Vleuten af. Voor Brand is het haar eerste Nederlandse titel. Vos eindigde vorig jaar bij het NK op de weg ook als tweede, toen achter Van Vleuten en vóór. Brand. Novum