kort

TOPSHOTS Danish pilot Allan Simonsen (C) takes the start in his Aston Martin N° 95 during the the Le Mans 24 Hours endurance race on June 22, 2013, in Le Mans, western France. Simonsen died after he crashed into a safety barrier barely ten minutes into the race. AFP PHOTO / JEAN-FRANCOISMONIER
TOPSHOTS Danish pilot Allan Simonsen (C) takes the start in his Aston Martin N° 95 during the the Le Mans 24 Hours endurance race on June 22, 2013, in Le Mans, western France. Simonsen died after he crashed into a safety barrier barely ten minutes into the race. AFP PHOTO / JEAN-FRANCOISMONIER AFP

Autosport

Dodelijk ongeval bij 24 uur van Le Mans

Le Mans. - De Deense coureur Allan Simonsen is dit weekend verongelukt bij de 24 uur van Le Mans. Simonsen crashte zaterdag vlak na de start en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De laatste keer dat een coureur om het leven kwam tijdens de 24 uur van Le Mans was in 1986, toen de Oostenrijker Jo Gartner ’s nachts verongelukte. In 1997 overleed de Fransman Sébastien Enjolras tijdens de training. Ondanks de fatale crash van Simonsen werd de legendarische autorace zaterdag voortgezet. De overwinning ging gisteren opnieuw naar Audi, voor de twaalfde keer in de laatste veertien edities. Daarmee is Audi nog vier zeges verwijderd van het record van Porsche. Tom Kristensen, Allan McNish en Loïc Duval bleven het team van Toyota – met Anthony Davidson, Sébastien Buemi en Stéphane Sarrazin – een ronde voor na 24 uur racen. Kristensen (45) won ‘Le Mans’ voor de negende maal. AP

Doping

Spaanse politie rolt dopingbendes op

Madrid. - In Spanje heeft de politie twee bendes opgerold die dopingproducten importeerden en verhandelden op de Spaanse markt. In totaal werden 84 mensen gearresteerd. Bij invallen in Madrid, Catalonië, Valencia, Andalusië en Baskenland nam de politie 700.000 doses anabole steroïden, epo en groeihormonen in beslag. Volgens het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken importeerden de bendes in het eerste kwartaal van dit jaar zo’n 750 kilo drugs uit China, Griekenland en Portugal en verkochten die door aan sportcentra. AP

Atletiek

Nederlandse ploeg naar Super League

Amsterdam. - De Nederlandse atletiekploeg heeft gisteren bij het EK voor landenteams in de First League promotie afgedwongen naar de Super League. Op de slotdag in Dublin behaalde Nederland vijf zeges, goed voor de derde plaats in het klassement. In de Super League komen de beste twaalf landen van Europa uit. Hordenloper Gregory Sedoc voldeed op de 110 meter met een tijd van 13,5 seconden aan de WK-limiet. Novum